Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för nytt nedsläpp

/

Annons

En mandatperiod har gått sedan förra valet. I Timrå har det varit fyra år av bråk, osämja, högljudda kommunfullmäktigemöten och politikerbeslut som anmälts av allmänheten. Det har handlat om järnvägsdragningar som stoppat översiktsplaner. Bråk inom Socialdemokraterna som resulterat i strömhopp från partiet och pajkastning mellan medlemmar och tidigare partimedlemmar. Timrås usla reslutat i skolrankingen de senaste åren har genererat i ett skoluppror där mängder av kommuninnevånare skrivit under protestlistor. Mitt i allt det har kommunen tagit ställning för det kära ishockeylaget Timrå IK.

Nu är det dags för en ny mandatperiod och nya hårda matcher. Både för politikerna i fullmäktige och tjänstmännen som ska genomföra besluten i praktiken. Kanske kommer det att ske en förändring. Beslut om vilket spår som ska följas i järnvägsfrågan är taget. Ishockeylaget är räddat och i skolan arbetar man med en ny idéplattform som har sjösatts på Arenaskolan. Och ur resultatet med att skolbråk så växte också ett nytt parti fram, Nätverk Timrå.

För kommuninnevånarna kommer nya politikerbeslut att bana väg för en ny era i Timrå. En ny tid där kanske ett nytt parti kommer att kunna agera vågmästare i kommunfullmäktige. Kanske gör det att mötena blir lika högljudda som de senaste åren eller kanske blir det nya tider bland politikerna i den högsta beslutsfattande instansen. Men innan dess så återstår ett kommunfullmäktigemöte. Den 29 september träffas det gamla gänget för sista gången och sedan kliver det nya in.

Det nya som kommuninnevånarna röstade fram under söndagen. De som ska styra Timrå under de närmaste fyra åren och om sisådär 1 461 dagar vet vi hur det gått.

Mer läsning

Annons