Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt med folk inför årets slåtter på Ängens dag: "Hur blir det på sikt?"

På lördag arrangeras Ängens dag på Torsbodaängen för 48:e gången. Men det har uppstått ett problem – det är hittills bara en person som anmält sig den traditionsenliga slåttern.

Annons

Första lördagen i augusti varje år arrangeras Ängens dag över hela landet för att bevara ängarnas växter och djur. Naturskyddsföreningens medlemmar samlas på ett hundratal platser runt om i landet för att slå med lie och hålla ängsmarken öppen, i Timrå kommun samlas man på Torsbodaängen.

Evenemanget pågår från klockan 08.00 till 11.30 på lördag, men har stött på ett problem – det är dåligt med deltagare.

– Det är väldigt ont om folk som kan slå med lie så jag blir lite orolig. Det är en person som sagt att den kommer, säger Bengt-Göran Norlin, Naturskyddsföreningen Timrå.

Bengt-Göran Norlin berättar att det var över tio personer som deltog i höskörden på Ängens dag förra året.

– I år verkar ingen ha tid, folk har annat för sig. Frågan är hur det blir på sikt om inte folk kommer, det är viktigt med ideella krafter för att behålla sådana här traditioner. Det vore kul att fira 50-årsjubileum, det är ju bara två år kvar, säger han.

Under förmiddagens arbete kommer Ingvar Smedjegård spela folkmusik och hinner de inte klart med höskörden så tar kommunen över.

– Vi har en överenskommelse med Timrå kommun om att de ska göra klart det vi inte hinner med.

Ängens dag för två år sedan.

Mer läsning

Annons