Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fixade gratis fotbollsskola i Söråker: "Vi tycker att det ska vara så"

Sommarens aktiviteter för barnen ska inte kosta skjortan. Det ansåg Söråkers FF som fick bidrag från kommunen till gratis fotbollsskola. "Alla fick möjlighet att vara med," säger Jonas Staaf, ansvarig för fotbollsskolan.

Annons

Förra året hade Söråkers FF fotbollsskola för 101 barn. I år har den fyra dagar långa skolan växt – och den har varit helt gratis för deltagarna.

– Timrå kommun hade ett bidrag för att aktivera barn under sommarlovet som vi sökte och fick. Det känns jättekul att alla barn kunde få vara med. Vi tycker att det ska vara så, säger Jonas Staaf, en av de ansvariga för fotbollsskolan.

Läs också: Miljonbidrag bidrar till fullspäckat sommarlov i Timrå kommun – föreningar kallas till möte

Tommy Svedin och Jonas Staaf ansvarar för den årliga fotbollsskolan på Söråkers IP, som i år har varit gratis för deltagarna.

Föra året kostade det 300 kronor att vara med. I början av maj var allt klart med att föreningen skulle få bidrag till att göra den gratis. När de öppnade anmälan var taket 120 barn.

– Vi fick in 70 anmälningar första dagen och när vi stängde anmälan den 22 maj hade vi fyllt alla platser, säger Jonas Staaf.

Barn mellan sju och tolv år från hela kommunen kunde få vara med. När fotbollsskolan drog igång på Söråkers IP i måndags var 118 barn och 13 ledare på plats. Även en stab av föräldrar var med och fixade.

Läs också: Sommarlägret som engagerar Ljustorpsbarnen

De yngsta flickorna på fotbollsskolan var nyfikna på brandbilen.

– I dag står de och wokar pyttipanna. I många liknande fotbollsskolor under sommaren ingår inte mat. Men vi har både lunch och mellis. Barnen har även fått varsin fotboll, vattenflaska och tröja samt ledarna har fått tränardressar, säger Tommy Svedin.

Fotboll blandat med lekar och andra aktiviteter har stått på schemat. På onsdagen kom även Räddningstjänsten på besök med två bilar och brandmän. Barnen fick sitta i brandbilarna och testa utrustning.

Torbjörn Nordstrand från Räddningstjänsten hjälper Oliver Lindström att testa en nackkrage.

– Det är kul att de får göra något helt annat än fotboll också. Under torsdagen avslutar vi med godisregn och grillning av hamburgare, säger Jonas Staaf.

Läs också: Pengaregn över föreningar som anordnar gratis aktiviteter under sommarlovet: "Helt nytt för oss"

Mer läsning

Annons