Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De protesterar mot busstiderna

/
  • Linnéa Gradin och Amanda Åkerlund har fått praktiskt taget hela Fagervik att protestera mot försämrade bussförbindelser.

Linnéa och Amanda, två 14-åriga skoltjejer från Fagervik, fick nästan hela samhället att skriva på när de knackade dörr med protestlistor mot de försämrade bussturerna genom området.

Annons
De fick ihop 200 namn som de skickat till kommunens trafiksamordnare.
Nästa alla skrev på. Några var inte hemma och några få ville inte, berättar de för ST.
Båda går på Sörbergeskolan och kommer att få svårt att ta sig hem vissa dagar i veckan. Då de har den obligatoriska idrottstimmen efter ordinarie skoltid.
Då får vi gå hem, och då blir det omöjligt att besöka exempelvis simhallen. Det är för långt att gå. Den buss som går hem efter skolan på eftermiddagen går halv tre från Sörbergeskolan. Vi slutar tjugo över två. Men när vi har fysisk aktivitet en timme efter ordinarie tid så finns ingen buss hem, säger Linnéa och Amanda.
De har haft kontakt med trafiksamordnare Ingrid Hassel som förstår deras bekymmer.
Men hon sa att det är skolan som bestämmer när bussen ska gå. Dom tycks ha glömt bort att vi har längre skoldag en gång i veckan.
Att köra som man gjorde tidigare är inte nödvändigt, menar de två.
Då gick det en buss i timmen och det var väl lite onödigt. Men en eftermiddagstur till, lite senare än den som går halv tre, borde man sätta in. Annars kommer vi att få gå mycket i vinter.

Mer läsning

Annons