Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ihållande regnet flyttar utflykt med fågelsång

Utflykten skulle gå till naturreservatet Fågelsången i Söråker. Men ihållande regn och stigar fyllda med lervälling gör att planerna ändras.

Annons

Under lördagen var det planerat att utflykten skulle gå till naturreservatet Fågelsången som ligger nere vid havet i höjd med tomatodlingen i Söråker. Men planerna har blivit ändrade. Det ihållande regnandet har gjort att stigarna i naturreservatet är i det närmaste oframkomliga och därför ställs utflykten in och flyttas.

– Det är lite speciell mark i naturreservatet och det gör att det blir som en lersoppa på stigarna, säger Stig Carlsson, ornitolog och en av de som är med och leder vandringen.

Stig Carlsson filmar under en vandring i Lögdö vildmark.

Läs mer: Fågelsången ska bli mer tillgänglig

Nu flyttas vandringen för de som vill lyssna till fågelsång under morgontimmarna till ett annat naturreservat. Det är nere i deltat vid Midlanda på Lövudden som fågelentusiasterna i stället kan lyssna till fåglarnas vårsång.

– Där går det bra att gå trots regnet eftersom det är sandmark, säger Stig Carlsson.

Läs också: Vandring i nyrustad fågelsång

Utflykten arrangeras av Naturskyddsföreningen Timrå tillsammans med Studieförbundet Bilda och Natursnokarna. Från början var det tänkt att startskottet för vandringen skulle gå klockan åtta på lördagsmorgonen. Samlas skulle man göra vid tomatodlingen i Söråker. Nu flyttas tiden fram en kvart och samlas gör man nere vid den nya hängbron i deltat.

Här vid bron i Deltaområdet kommer den flyttade fågelutflykten att starta.

I deltat blir det en anna typ av vandring och även fågelsången kommer att bli annorlunda.

– Det kommer att bli mer sjöfågel där, lovar Stig Carlsson.

Mer läsning

Annons