Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo kraftsamlar för nya entrédörrar

/
  • Lars Sandberg och Anna Sjölinder använder flera kommunikationsvägar för att hjälpa till med finansieringen av en ny dörr till Söråkers Folkets hus.
  • ST 3 juli i år.

Inbrottet på Söråkers Folkets hus kostar föreningen massor med pengar.
Men nu öppnas en ny dörr som hjälper till att hålla stängt i entrén.
– Jag kände att jag ville göra något, säger Anna Sjölinder, initiativtagare till insamlingen.

Annons

Strax efter midnatt natten mot den 2 juli så ljöd inbrottslarmet på Söråkers Folkets hus. Väktare var snabbt på plats och tjuvarna fick inte med sig något av värde.

Däremot så lyckades inbrottstjuvarna förstöra ytterdörren till Folkets hus. I entrén sitter ett par gamla gliddörrar som det är så gott som omöjligt att få tag in reservdelar till och att köpa en ny kostar mycket pengar. Pengar som föreningen i Söråker inte har.

– Vartenda öre vi tjänar går till föreningen så att barnen ska kunna vara här, sa en bedrövad Christina Thonman efter inbrottet.

Men nu öppnas nya dörrar för föreningen i Söråker. En medlem i jourguppen som arbetar mycket ideellt på den så omtyckta mötesplatsen i Söråker har startat en insamling för att få ihop pengar till en ny entrédörr. Till sin hjälp har Anna en riktig Folkets hus-veteran. Lars Sandberg har varit med sedan starten 1974 och besöker bland annat alla operaföreställningar.

– Folkets hus är lite av ett andra hem för oss och betyder väldigt mycket, säger Lars Sandberg.

Insamlingen sker via Facebook, mejlutsändningar, telefonsamtal och det har även lagts ut lappar i brevlådor. Hittills har man samlat in 25 084 kronor som lämnades över under firandet av niondeiniondedagen i helgen som var.

– Det känns helt otroligt, säger Anna.

Men målet är att få ihop mer.

– Vi ska försöka samla ihop varenda krona till dörren, säger en optimistisk Anna Sjölinder.

Mer läsning

Annons