Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter 60 år: Nu träffas klassen igen – och 87-årige fröken kommer upp från Stockholm

Det var 1956 som klassen började på Vivsta skola i Timrå. Nu träffas de igen efter 60 år och med på träffen är klassläraren.

Annons

Det var för sex decennier sedan som ett antal pigga och nyfikna elever klev in i klassrummet för första gången. Det var på Vivsta skola i centrala Timrå. Nu har skolan stängts och snart kommer den förmodligen att jämnas med marken.

Rolf Enerud är en av de som hjälpt till med arrangemanget.

Läs också: 1953 års avgångsklass håller ihop

Men eleverna från klass ett på den gamla skolan har många minnen från tiden de lärde sig där och nu ska de träffas för att prata om den svunna tiden.

– Vi har lyckats samla ihop ett 20-tal klasskamrater och även vår gamla fröken, Karin Odelind, är med. Hon är 87 år och kommer från Stockholm för att delta, säger Rolf Enerud som är med och arrangerar träffen.

Läs även: Fotbollskillar träffas efter 50 år

Det är ett gäng som skött detektivarbetet med att försöka samla ihop så många som möjligt till träffen. De fick inte ihop alla men många från förstaklassen på Vivsta skola som nu är spridda över hela landet kommer till Timrå under helgen.

– Vi träffas vid Timrå kyrka på lördagenförmiddaggen och sedan åker vi vidare till Merlo slott, säger Rolf Enerud.

Där blir det rundvandring innan det bär vidare. Gruppen kommer naturligtvis att göra ett besök på skolan och sedan blir det lunch nere på golfrestaurangen.

– Vi har hyrt en buss som vi kommer att åka runt med, förklarar Rolf Enerud.

Avslutar klassträffen gör man på Söråkers herrgård där det blir middag och prat om gamla skolminnen från tiden på Vivsta skola.

Mer läsning

Annons