Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter mängder av inbrott – nu monteras det in larm i Böle skolas lokaler

Stora problem med inbrott har gjort att larm under en längre tid stått högt på önskelistan. Nu är beslutet fattat och under sommaren kommer larm att monteras in i lokalerna.

Annons

Vid mängder av tillfällen har Böle skola utsatts för inbrott. Vid inbrotten har flera datorer, skrivplattor och annat stulits. dessutom har inbrottstjuvarna förstört mängder av saker och inredning vid de upprepade inbrotten. Senast skedde det ett inbrott under natten mot tisdag den här veckan.

Läs mer: Datorer och surfplattor stulna vid inbrott på Böle skola

Slutligen ska Böle skola larmas.

Nu ska man slutligen försöka få stopp på inbrotten. Kultur- och teknikförvaltningen har gjort en upphandling med ett företag som ska montera in larmen på Böle skola. Det berättade också förvaltningschef Ronnie Söderlund, för politikerna i kommunfullmäktige under måndagskvällens möte.

Läs mer: Rektor efterlyser larm efter nytt inbrott på Böle skola

Beslutet att äntligen sätta in larm på Böle skola välkomnas av rektor Ing-Britt Pousette. Hon menar att det varit ett arbetsmiljöproblem.

– Man ska kunna komma till jobbet på morgonen utan att vara livrädd, säger Ing-Britt Pousette.

Arbetena med larmen startade i veckan.

På tisdagen startade också företaget som ska utföra monteringen etableringen på Böle skola. Arbetena med att montera in larmen beräknas på under juli månad ut.

– Det är ingen liten process det här eftersom det handlar om fem byggnader, förklarar Staffan Abramsson, avdelningschef fastighet och anläggning vid kultur- och teknikförvaltningen.

Åke Andersson, larmtekniker arbetar med larmet på Böle skola.

Under sommaren sker det också stora fotbollscuper i Timrå. Bland annat Mid Nordic Cup då flertalet matcher spelas nere på Fagerstranden, inte långt från Böle skola. Under cuper och liknande arrangemang så behöver ofta ungdomar kunna sova över på olika platser i kommunen. På Böle skola har inte det kunnat ske eftersom skolan saknat brandlarm.

– Nu när det blir installerat kommer barn att kunna sova över på skolan, säger Staffan Abramsson.

Åke Andersson, larmtekniker arbetar med larmet på Böle skola.

Kostnaderna för larminstallationen på Böle skola beräknas bli cirka 400 000 kronor.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons