Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person bränd i ansiktet när villa eldhärjades Bredsjön: "Väcktes av att det brann för fullt"

En villa totalförstördes vid en häftig brand i Bredsjön, Timrå kommun, under natten mot lördag. Fyra personer befann sig i huset när branden startade. En person ska ha fått skador i ansiktet i samband med branden och är inlagd på sjukhus. Polisen har inte kunnat rubricera branden ännu.

Annons

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 03.15. När räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd. Brandförloppet gick snabbt enligt räddningstjänsten men fyra vuxna personer hann ta sig ut i tid.

– De boende väcktes av att det brann för fullt. De tog sig till en grannfastighet och en av dem har bränt sig lite i ansiktet, säger Bosse Elgenström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Totalt fyra personer ska ha befunnit sig i bostaden när det började brinna. Samtliga ska ha tagit sig ut ur byggnaden.

En person är förd med ambulans till sjukhus för vård av skador som denne fått i samband med branden.

– Vi har bestämt att inte rubricera branden för tillfället. Vi kommer inte att kunna genomföra någon förundersökning på plats under dagen (lördag) på grund av att det är för varmt på platsen, säger Börje Öhman, kommunikationsansvarig vid polisen i Västernorrland, vid 08-tiden på lördagsmorgonen.

Villan stod avskilt och inga andra byggnader hotades vid branden. Räddningstjänsten hade bevakning kvar under hela natten medan huset brann ned till grunden.

– Problemet när det är en totalbrand så här är att det är inget kvar som man kan titta på. Möjligen kan man komma fram till en eventuell brandorsak genom att hålla förhör med de personer som var kvar i bostaden när det började brinna. Vi får bestämma senare i dag hur branden så länge ska rubriceras, säger Börje Öhman.

Texten uppdateras.

Kartan anger ungefärlig position.

Vet du mer? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med ST) eller mejla tips@st.nu.

Mer läsning

Annons