Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för dömd familjeplågare

52-åringen säger att familjen ljuger om hur han plågat, förnedrat och skrämt dem i många år. Men tingsrätten anser att ex-hustrun och barnen är mycket trovärdiga, och dömer egenföretagaren till ett år och åtta månaders fängelse.

Annons
Den 52-årige Timråföretagaren slog och kränkte sin fru i 30 år. De fem barnen växte upp i ständig skräck för pappas \"tuktanskäpp\" och fick stryk minst en gång i veckanmed bibeln som rättesnöre.
Han njöt av att tortera oss.
De uppgifterna kom från barnen och ex-hustrun under polisutredningen. Fadern, som är troende Jehovas vittne, kom att åtalas för grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning mot de två sönerna som i dag är tonåringar.
52-åringen har tidigare dömts för sitt våld mot två av de äldre barnen. Då förnekade hans ex-hustru vetskap om övergreppen, men i rättegången talade hon ut om alla år av smärta och fruktan. Det gjorde även sönerna och en äldre dotter.
52-åringen har beskrivit en besvärlig familj där han ibland måste ta i med hårdhanskarna för att stävja bråk och utbrott. Men tingsrätten tror inte på hans förklaringar.
Däremot anses ex-hustrun och barnen ha berättat på ett självutlämnande och snarast underdrivet sätt om vad de genomlevt. Någon stödbevisning att tala om finns inte, utan tingsrätten lägger familjens berättelse till grund för domen.
Gärningarna var för sig är att betrakta som misshandel, men sammantaget har de utgjort led i en upprepad kränkning av offrens integritet och varit ägnade att allvarligt skada deras självkänsla, anser rätten.
Förutom fängelsestraffet ska 52-åringen betala de tre målsägandena vardera 65 000 kronor i skadestånd för lidande och kränkning.
Jag utgår från att han vill överklaga domen, eftersom han förnekar brott. Men vi ska nu närmast gå igenom och analysera domen, säger 52-åringens advokat Bertil Dahlström.

Mer läsning

Annons