Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flitiga elever lär sig mycket på sommarskolan i Timrå

Över 40 elever var anmälda till sommarskolan i Timrå. Under två veckor i sommar har de chansen att läsa upp ämnen de låg lite efter i mot slutet av terminen.

Annons

Årets sommarskola i Timrå är placerad i den gamla nedlagda Vivsta skola. Från början var det tänkt att ha undervisningen på den nyrenoverade Mariedalsskolan men det beslutet ändrades.

– När vi såg hur fint det var här på Vista skola där de haft undervisning i svenska för invandrare så beslutade vi oss för att hålla till här. Det är så fina lokaler, säger Ulla Kaisanlahti Olsson, resurspedagog i matematik som ansvarar för sommarskolan i Timrå.

Läs även: Mariedalsskolan redo för nya elever

Ulla Kaisanlahti Olsson hjälper till med matematiken.

Av de cirka 40 eleverna som deltar i sommarskolan är det flera som läser svenska som andraspråk. Ulla Kaisanlahti Olsson förklarar att de är jätteambitiösa och gärna går till skolan i stället för att vara lediga.

– De flesta vill inte ens ha rast, säger hon.

I klassen där man läser svenska som andraspråk är det fullt i bänkraderna.

En av de som är med och pluggar är Rasmus Wigert från årskurs 8. Han läser bland annat upp matematik och hittills har det gått bra.

– Man lär sig mycket här och jag har redan hunnit göra mycket på de här dgarna, säger han och fortsätter med sina areaberäkningar.

Läs mer: Flitiga elever på sommarskolan

Matematik är ett av de ämnen flera läser upp.

Undervisning sker i de flesta av de teoretiska ämnena i skolan och de är flera lärare på plats för att hjälpa de som behöver lite extra assistans. Och eleverna är taggade att lära sig.

– Har man inte varit motiverad i skolan så är man motiverad i sommarskolan, säger Ulla Kaisanlahti Olsson.

Koncentration under matematikstudierna på sommarskolan i Vivsta gamla skola i Timrå.

Det är eleverna mellan årskurs 6 och 9 samt elever från Timrå gymnasiums med individuell studieplan som kan delta i sommarskolan. Från gymnasiet kom det ingen och flest elever är det från årskurs 7 och 8. Från årkurs 9 kom det nästan ingen till sommarskolan.

– Det är vi jätteglada för eftersom det visar att de nått målen, säger Ulla Kaisanlahti Olsson.

Under två veckor kommer sommarskolan att hålla öppet. Första veckan är vecka 24 och sedan kommer det att bli sommarskola även vecka 33. Även då kommer eleverna att hålla till på gamla Vivsta skola.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons