Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Författarbesök på Böle skola

/
  • Författaren och illustratören Pia Niemi besökte under gårdagen klass 4B i böle skola och berättade om konsten att skriva en bok och göra illustrationer. Eleverna på bilden är från vänster Anton Lindström och Johan Hjerpe.

Under onsdagen fick elever i klass 4A och B på Böle skola tips om hur man skriver en bok. Det var barnboksförfattaren och illustratören Pia Niemi från Timrå som besökte klasserna

Annons
Med sig hade hon bland annat sina fyra nya barnböcker som handlar om tanten Siv, hunden Johansson och deras vänner. Pia Niemi läste "Snömonstret" som hon skrivit och illustrerat. Handlingen är att det är några som åker ut på en turridning med islandshästar, men blir avkastade och lämnade mitt i skogen. Så ser de stora spår i snön och hör ett morrande som man tror är ett snömonster.
Eleverna lyssnar intresserade på sagan och sedan berättar Pia Niemi hur boken kom till. Bakgrunden var att hon själv varit och ridit islandshästar.
Det är viktigt att man har en röd tråd i berättelsen, sade hon och berättade att man först måste ha en bakgrund där miljön och människorna finns. Sedan gärna att det uppstår ett problem som kan bli flera problem för att göra boken spännande.
Eleverna fick tipset att själva försöka skriva mycket och gärna brev. Men även att läsa böcker för att få tips om hur andra författare uttrycker sig.
Pia Niemi ha ett företag sedan 18 år tillbaka. Hon har medverkat i ett flertal böcker genom att illustrera böcker som andra författare skrivit. Det är under senare år som hon börjat skriva egna böcker.
Det mesta jag har gjort används i skolan.

Mer läsning

Annons