Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslag om hundralappen till bussåkande ungdomar och pensionärer röstades ner

Under måndagens möte i kommunfullmäktige röstades Kristdemokraternas motion om billigare bussreor ned. Men alla var inte överrens om beslutet.

Annons

Kristdemokraten Henrik Sendelbach skrev en motion om billigare bussresor för ungdomar och pensionärer. Han vill att Timrå kommun ska införa hundralappen för resande med kollektivtrafiken. Men majoriteten är emot en sådan lösning och kommunstyrelsen förslog att motionen skulle avslås.

Läs mer: Efter två år – Kristdemokraterna får klartecken för motion om barngruppernas storlek

Kristdemokraten Henrik Sendelbach under måndagens möte i Timrå kommunfullmäktige.

Något som Henrik Sendelbach motsatte sig.

– Jag tycker det är viktigt att vi värnar om kollektivtrafiken och jag tycker att majoriteten visar ett stort ointresse för det. Jag är bekymrad för det, förklarade han i fullmäktigesalen.

Läs också: Lindstrand lovade i höstens första fullmäktige

Men han fick inget gehör för förslaget hos Socialdemokraterna. Stefan Dalin (S) menade att det är svårt att överblicka vad ett sådant förslag skulle kosta och att det inte är den optimala lösningen för kollektivtrafiken i Timrå. I stället förslog Dalin att man skulle invänta den resvaneundersökning somkommer att göras där man tittar på hur Timråborna reser och hur Timråborna vill resa.

– Utifrån vad den kan vi sedan diskutera hur vi ska satsa för att få en så bra kollektivtrafik som möjligt, sa Stefan Dalin.

Det slutade med att motionen röstades ner. Mot det beslutet reserverade sig KD, T,L och SD.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons