Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande saknas det lärare inför skolstarten

Sommarlovet är slut och nu ska eleverna sätta sig i skolbänken. Men trots att skolstarten är ett faktum så saknas det fortfarande personal på skolorna. "Det är ingen extrem situation men det saknas lärare", säger Ann-Christin Isaksson.

Annons

Ledigheten är över och nu ska eleverna tillbaka för att lära för livet. Men även om det är många elever i klasserna så är det inte fullsatt i lärarkåren. I Timrå kommun saknas det behöriga lärare både på låg-, mellan och högstadiet.

I låg- och mellanstadiet handlar det om tre platser som inte är tillsatta. Tidigare har föräldrar som har barn på Söråkers skola fått brev om att det saknas lärare på skolan. Men Anna Wahlin, tillförordnad lärare, på Söråkers skola förklarar att det problemet har man löst.

– Vi startar upp det nya skolåret med lärare i alla klassrum, lovar hon.

Läs också: 33 flyktingbarn har fått plats i skolorna i Timrå

När det gäller låg- och mellanstadiet så är Ann-Christine Isaksson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen, inte orolig. Hon menar att annonserna ligger ute och förvaltningen räknar med att det kommer att tillsättas behöriga lärare på tjänsterna inom kort.

Ann-Christine Isaksson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen, förklarar att arbetet med att söka behöriga lärare till tjänsterna fortsätter.

På högstadiet däremot ser det lite sämre ut. Där saknas det fyra lärare, tre på Ala skola och en på Arenaskolan. Det menar Ann-Christin Isaksson, trots allt, är en förbättrad situation gentemot den som var tidigare i sommar.

– Då var det flera lärare som saknades på Arenaskolan men det ser bättre ut nu även om det inte är helt bra, säger Ann-Christin Isaksson.

På Ala skola är situationen värst där saknas det tre lärare.

Läs även: Fem lärare saknas på Arenaskolan till hösten – rektorn: "Det är en ...

Även där ligger det annonser ute men Isaksson menar att det är större svårigheter att få tag på ämneslärare. Det som är lite ovanligt i år är att det saknas slöjdlärare men det är inte någon extrem situation om man jämför med tidigare år.

– Det finns ingen som kommer att stå utan lärare. På högstadieskolorna är det ju ämneslärare som sällan har klasser samtidigt och skulle det inte gå att lösa så får man ju ta in vikarier. Men jag tror och hoppas att det ska lösa sig under veckan, säger Ann-Christin Isaksson.

Hon försäkrar också att man på Timrå kommun jobbar hårt med att hitta strategier för att förbättra situationen på skolorna.

– Vi kommer att ha annonskampanjer och vi kommer att besöka universitet och högskolor, säger Ann-Christin Isaksson.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons