Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagsrock på Ala skolas elevcafé

/
  • Cheddar Crew inledde terminens sista musikcafé på Ala skola på fredagen. Hårdrockande, lokala ostar.
  • Ett melodiskt avbrott i rockmusiken stod Linnea Martinsson för. Hon har tidigare varit elev vid Ala och behållit sin skönsjungande strupe för ett och annat gästspel.

Månadens sista fredag är traditionsbunden till Elevcaféet på Ala skola, då man har olika evenemang av lite lättsammare slag. På terminens sista fredag var eftermissdagen vikt åt lokal musik, med två rockband och en skönsjungande solist.

Annons

Stora salen i Caféet fylldes till bredden när Cheddar Crew drog på med ett vibrerande dunk och församlingen klappade sig med en den distinkta rytmen.

Bandet spelade en distinkt rock med markerad rytm.

"Ostarna" avlöstes av "Slipmaskinen" som filade fram ett rockigt potpurri av delvis identifierbara stycken. Därefter dämpades larmet av skönsjungande Linnea Martinsson, som framförde egna sånger, melodiskt och finstämt. Linnea har tidigare varit elev vid Ala skola.

Vid det laget reste sig platsligt ett antal ur publiken och tågade mot dörren. Men inte i protest, utan det handlade om klass 6 A som med sparade pangar utverkat att en del av cafétimmen skulle förläggas till Vilmagrillen eller Pizzerian.

Den musikaliska spisen födde snabbt ett sug efter det lekamliga, så i grupper tågade man i snöröken mot de förbeställda rätterna.

Annons