Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glatt midsommarfirande på Tynderö: "Fantastiskt att det är så fint väder"

Bland vänner och familj firades midsommar på Tynderö utanför Timrå. "Det är fantastiskt att det är så fint väder, att det alltid är det när vi gör detta", säger Anders Lagerqvist, ordförande för bygdegårdsföreningen som anordnar firandet.

Annons

Midsommar är en fest byggd på traditioner och sammanhållning. En dag för hela familjen som ofta består av dans, sill och lekar. På Tynderö är firandet inget undantag.

På plats finns underhållning med musik. På scen står Martin Häggström, Anna Hanning och Patrik Norrman. Martin Häggström och Anna Hanning är förlovade och glada att få uppträda på hemmaplan. Det är tredje året som Martin spelar på midsommar men för Anna är det första gången.

– Som frilansande operasångerska reser man runt mycket och det blir då speciellt roligt att få göra en sån här sak hemma, säger hon.

Hon är bosatt på Tynderö sedan 12 år tillbaka men reser med jobbet nästan varje vecka. Att få sjunga såhär på midsommar bland vänner och bekanta uppskattar hon mycket.

– Speciellt kul är det att kunna få ut lite operasång till människor som annars inte hör det, men självklart får man ju också anpassa sin repertoar till publiken mer i såna här sammanhang, säger Anna Hanning.

Runt omkring på gräsmattan springer familjer runt och vänner umgås i solen. Leenden syns överallt och midsommarstången lyser i solen.

Många familjer samlades i solen.

Anders Lagerqvist är ordförande för bygdegårsföreningen som varit ansvariga för att anordna midsommarfirandet i år. Det åttonde året, säger han.

– Vi har ett standardprogram som vi brukar köra efter, så att alla får vad de vill ha, säger han och ser ut över alla olika stånden.

Här finns alla möjligheter till aktivitet. Man kan spela på chokladhjul, testa sin lycka i lotteriet, besöka fiskedammen och få sig en matbit i form av både hamburgare, våffla och mackor. Det säljs även snacks och fika på den gröna gräsmattan.

– Vi gör allt arbete ideellt, och alla priser i lotterierna kommer från sponsorer, berättar Anders Lagerqvist.

På plats finns hela hans familj bestående av både barn och barnbarn som även de hjälper till med tillställningen.

– Alla är otroligt hjälpsamma, det är en dag som hela familjer samlas kring, säger han.

Som ideell arbetare på midsommar kan man både sälja lotter, mat och hjälpa till med förberedande arbete som uppställning av möbler.

Men det är inte bara lokala familjer som besöker firandet. Även långväga besökare har hittat till Tynderö.

– Vi är här med husbilen från Varberg, berättar Lasse Rejmell.

Tillsammans med sin fru, svåger och svägerska har han bilat runt i Sverige den senaste månaden. Och nu har de hittat till midsommarfirandet på Tynderö.

Varför kom ni just hit?

– Det var svågerns och svägerskans tips, de hade haft det så trevligt här tidigare år, och de har berättat att artisterna var fantastiska, så nu har vi valt platser långt fram, säger Lasse Rejmell.

Det blir allsång och Lasse Rejmell sätter sig med sin fru vid scenen. Och till tonerna av "En kväll i juni" firas sommaren.

Imorgon bär det av hemåt för Lasse Rejmell, som är väldigt nöjd med slutet på sin semester.

Med hjälp av barnen blev midsommarstången klädd under dagen.

Underhållningen leddes av Martin Häggström, Anna Hanning och Patrik Norrman.

Barnen lekte i solen.

Många glada ansikten sågs när vänner träffades på firandet.

När stången restes hjälpte många starka händer till.

När stången var uppe var även applåderna i luften.

Dansen runt midsommarstången var uppskattad och avslutades med

Mer läsning