Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällde cider över flickvän och misshandlade henne – man döms till fyra månaders fängelse

En man döms för att bland annat hällt cider över sin partner, spottat henne i ansiktet och slagit henne. Han har även sparkat sönder hennes innerdörr för att ta sig in i hennes lägenhet. Nu döms han till fyra månaders fängelse.

Annons

Under natten till den 30 januari kallades polisen till en lägenhet i Sörberge, då en person ringde och berättade att han hade hört bråk i en grannlägenhet. Där greps mannen misstänkt för misshandel av en kvinna han hade en kärleksrelation med. Nu har mannen i 25-årsåldern dömts för brottet.

Enligt domen har mannen väckt kvinnan genom att hälla en flaska cider över henne när hon låg och sov. Sedan har mannen slagit kvinnan och dragit henne i håret, spottat henne i ansiktet och anklagat henne för att vara otrogen, berättar kvinnan i tingsrätten.

Kvinnan i 30-årsåldern lyckades få ut honom ur lägenheten, men han fick med sig nycklarna till ytterdörren. Innerdörren var fortfarande låst och då sparkade mannen ett hål i dörren och kröp igenom den. De hamnade sedan i badrummet där mannen kastade hennes smink mot henne och golvet, vilket gjorde att det blev glassplitter på golvet och kvinnan började blöda när hon trampade i glaset då hon inte hade några skor på sig. Hon var vid duschen och mannen startade då den så att hon blev blöt vilket hon tyckte var förnedrande, berättar hon i tingsrätten.

Efter en stund kom polisen, mannen greps och kvinnan fördes till sjukhus.

Mannen nekar till misshandeln och menar att kvinnans skador orsakades av en panikattack hon fick där hon rullade i glassplittret och dunkande sin panna i golvet.

Tingsrätten tycker att kvinnans berättelse är trovärdig och stöds av vittnesmål från grannar och polisen. Tingsrätten dömer därför mannen till fyra månaders fängelse för misshandel, skadegörelse och olaga hot. Han döms även för ett ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons