Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är sommarlovsaktiviteterna i Timrå

Timrå kommun har tidigare fått stadsbidrag på närmare 450 000 kronor för att fylla sommarlovet med gratis aktiviteter. Nu är det klart vilka det blir.

Annons

Alla kommuner i landet har fått statliga medel för att kunna aktivera barn och ungdomar under sommarlovet. Timrå kommun har fått 450 000 kronor, fördelat över fyra år, som ska delas bland föreningar som på olika sätt ska kunna bidra med sommarlovsaktiviteter.

Läs också: Staten går in med 100 000-tals kronor till barnen i Timrå

Föreningarna i Timrå ställer upp med allt i från fotboll, fiske, kanot och friidrott. Och det populära sommarlägret på Tolvösand, på Tynderö är även det tillbaka.

– Vårt läger är väldigt populärt och det är faktiskt redan fullbokat, så nu gäller det att skynda sig att anmäla sig till de andra aktiviteterna, säger Elisabeth Oxelhöjd, kultur- och fritidssamordnare i ett pressmeddelande.

Kraven för aktiviteterna är att de är kostnadsfria för barn i åldrarna 6-15 år, samt att de ger barnen stimulans och personlig utveckling. De ska också främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrunder.

Alla aktiviteter, och information om anmälan hittar du på Timrå kommuns hemsida.

Mer läsning

Annons