Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvävt när Timrå firade nationaldag i solskenet

I glassande solsken firade Timråborna nationaldagen i Vivstavarvsparken. Och de gjorde det med enbart artister från hembygden. – Det är extra roligt för mig som arrangör, säger Patrik Norberg.

Annons

Det var en del folk på plats redan under förmiddagen.

Årets nationaldagsfirande i Vivstavarvsparken inleddes med andakt klockan elva på förmiddagen och avslutades med musik från Vi är inget tjejband klockan fyra på eftermiddagen.

Läs också: Quiz: Vad kan du om svensk historia och svenska traditioner?

Det var många som dök upp under det fem timmar långa arrangemanget.

– Det är en del folk som kommer hit i stället för att åka till Sundsvall. Vi räknar med att 2 500 personer ska passera in under dagen med en peak runt klockan tre-fyra. Men folk kommer olika tider, vi har ett brett program, sade arrangören Patrik Norberg till ST under förmiddagen.

Av scenframträdandena hade samtliga en tydlig Timråkoppling.

– Underhållningen i år är bara från Timrå. Vi har mycket kultur att hämta härifrån. Det är extra roligt för mig som arrangör. I år har vi satsat extra mycket på tjejerna, de får avsluta alltihop, säger han.

En clown underhöll i Vivstavarvsparken.

Läs också: Somrig inramning av nationaldagsfirandet i Ånge

En av besökarna var Therese Lundin. Förr om åren brukade hon besöka nationaldagsfirandet i Sundsvall, men sedan några år tillbaka är det Timrå som gäller.

– Det blir lite mer lantligt här med gräs, blommor och folk man känner. Det blir att man hälsar och pratar mer här, i Sundsvall var det mest att man hejade på varandra.

Och solen skiner?

– Vädret är på topp. Vi sade innan att det blåste inne i centrum, men här är det faktiskt riktigt varmt, säger Therese Lundin.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons