Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon söker svar på varför pojkar kommer efter i skolan

Nu ska frågan om varför pojkarna är sämre än flickorna i skolan lösas. Studierna börjar i höst och det är pojkar i mellanstadiet som ingår i undersökningen.

Annons

Ingela Åhslund är specialpedagog på halvtid vid Timrå kommuns barn- och utbildningsförvaltning. Den andra hälften doktorerar hon på Mittuniversitetet och det är där studierna om varför pojkar som grupp presterar sämre än flickorna.

Läs även: Flickorna är smartare i skolan

Ingela har valt att vända sig till gruppen mellanstadiepojkar och det har sin grund i flera saker. Dels har tidigare forskning genomförts på pojkar i förskoleåldern eller elever i högstadiet.

– Jag har själv varit högstadielärare i väldigt många år och när eleverna kommer till högstadiet så har mycket grundlagts och hänt tidigare så jag är jättenyfiken på hur det ser ut innan, förklarar Ingela Åhslund.

Forskningen handlar också om att försöka få svar på vad man kan göra åt pojkarnas resultat. Starten kommer att ske under höstterminen och det är en del i de studier som Ingela kommer att genomföra under sin forskning.

Ingela startade sina forskningsstudier 2014 och nu är planen för forskningen klar. Helt klart räknar hon med att arbetet ska vara i början av 2019.

– Förhoppningsvis ska allting vara klart då, säger Ingela Åhslund.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons