Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på nya möten under Wifstavarfsdagen

I helgen är det dags för det årliga evenemanget Wifstavarfsdagen. Förhoppningen med dagen är bland annat att besökarna ska få träffa gamla vänner. "Det är en strävan efter att få bekantskap", säger Gustaf Forssell.

Annons

Boken som Gustaf Forssell skrivit om Timrå grundar sig mycket i mötena på Wifstavarfsdagarna.

Klockan 11.00 på lördag drar Wifstavarfsdagen igång. Under dagen erbjuds aktiviteter som skeppsbygge, gissa vikten på fisken, dressinåkning och veteranbilsutställning.

– Det är en tradition som pågått i drygt 20 år. Grunden är att folk som jobbat eller bott i Vivstavarv ska få återses och umgås. Det är en strävan efter att få bekantskap, säger Gustaf Forssell, Intresseföreningen Wifstavarfs historia.

Både nya och gamla Timråbor får chansen att träffas och det är också Wifstavarfsdagarna som till stor del lagt grunden till boken "Från stenyxa till hockeyklubba - Boken om Timrå".

– Wifstavarfsdagarna har haft en viktig funktion för bokens innehåll eftersom mycket information har samlats in under de här återträffarna, säger Gustaf Forssell som är den som skrivit boken.

Även en film av Wifstavarfs grundare, Pehr Hellzén, kommer visas. Filmen har gjorts av Johan Petterson som också är med i intresseföreningen och Gustaf Forssell berättar att han hoppas att aktiviteterna ska locka många besökare.

– Förhoppningen är att det blir fint väder och ett trevligt umgänge, säger han.

Mer läsning

Annons