Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställer tingsrättsdom om sexuellt ofredande – man i 60-årsåldern onanerade framför flickor

En man i 60-årsåldern från Timrå kommun döms nu även i hovrätten för sexuellt ofredande mot tre tonårsflickor, ett beslut som tingsrätten tog i november i fjol, men som den dömde överklagade till nästa instans.

Annons

Mannen åtalades i mars 2017 för att ha sexuellt ofredat tre tonårsflickor vid två olika tillfällen och på två olika platser, båda vid busshållsplatser, i juli, i Timrå kommun.

Åtalet handlade om att mannen skulle sagt olämpliga saker till tre unga kvinnorna samt lagt sin hand på en av flickornas lår. När kvinnorna gick därifrån ska mannen dessutom ha följt efter och onanerat i deras närvaro.

I november samma år dömdes mannen i tingsrätten för samtliga åtalspunkter och dömdes dessutom att betala 5000 kronor i skadestånd till var och en av flickorna.

Läs även: Timråbo åtalas för sexuellt ofredande – trakasserade tre unga kvinnor

Den dömde nekade till anklagelserna och överklagade domen till nästa instans, Hovrätten för Nedre Norrland.

Efter att hovrätten gått igenom domen beslutade den att målsägandenas berättelser var trovärdiga och att deras iakttagelser var tillförlitliga och att det därför inte finns någon anledning att döma annorlunda än vad tingsrätten redan gjort.

Hovrätten väljer därför att gå på samma linje och fastställer tingsrättens dom, både vad gäller brottet och skadeståndet.

Mer läsning

Annons