Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husköpet som blev en mardröm

Husaffären blev inte vad köparna väntade sig. Nu vill de ha köpet hävt och pengarna tillbaka. Paret hade inte räknat med att gårdshuset med tillhörande hyresgäst skulle bli en mardröm.

Annons
De köpte huset i Timrå kommun sommaren 2004. På fastigheten fanns förutom bostadshuset även ett gårdshus som enligt säljaren var relativt nyrenoverat och beboddes av en skötsam hyresgäst.
Säljaren uppgav att han inte ville störa hyresgästen med att ha en visning där utan gjorde i stället en ritning som han visade köparna, tillsammans med en muntlig beskrivning. Köparna utgick från att de uppgifter som säljaren lämnade stämde överens med verkligheten.
När köparna flyttade in i huset upptäckte de att det var problem med hyresgästen. Bland annat betalade han ingen hyra.
Gårdshuset visade sig också vara i ett \"miserabelt\" skick med tomflaskor, gamla matrester och använda sprutor utspridda. Anticimex besiktade huset och kunde konstatera att det behövde både desinficeras och saneras, för att därefter renoveras. Företaget upptäckte också att det var fuktskador i duschrum och angränsande rum.
Köparna hävdar i sin stämningsansökan till Sundsvalls tingsrätt att säljaren medvetet tigit om hyresgästen och gårdshusets invändiga skick.
Det är ännu oklart hur säljaren ställer sig till påståendena.

Mer läsning

Annons