Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indragna bussar upprör fortfarande

/
  • Demonstrationståget gick från Mariedalsskolan till torget i centrum i Timrå och med deltagarnas protestplakat och skallade ramsa om att
  • Ett drygt 20-tal demonstranter hade mött upp i Timrå för att demonstrera och stödja kraven på fler bussturer. Yvonne Boman/Sandström från Tynderö var den som framförde protesterna till politikerna.
  • Yvonne Boman/Sandström som lett protesterna har fått politiker och beslutsfattare som Anita Hellstrrand (c), Bengt Nilsson (s) och Ingrid Hassel att förstå att det begåtts en hel del fel när bussturerna lagts om i höst.

Gårdagens demonstration mot indragna bussturer i Tynderö, Ljustorp och Fagervik lockade ett drygt 20-tal deltagare. — Vi ger oss aldrig, berättade Yvonne Boman/Sandström som leder protesterna.

Annons
Hon hade hoppats att betydligt fler skulle ha mött upp till demonstrationen då motståndet mot de indragna bussturerna är kompakt enligt henne.
Att det var en protestdemonstration rådde det inget tvivel om. Tåget gick från Mariedalsskolan till torget och ropen skallade att \"Vi vill ha våra bussar kvar\".
Att behålla samma turlista som den som gällde under förra hösten är huvudkravet. Någonting som det fanns små möjligheter till enligt de närvarande politikerna vid mötet.
Att vissa turer måste dras in det kan vi förstå. Men varför dras alla in, undrade Yvonne Boman/Sandström.
Någon politisk strid tycks dock inte vara på väg att blåsa upp runt förändringen av busstrafiken i Timrå. Snarare finns viljan att försöka att lösa problemen i samförstånd.
Tydligast var dock Björn Backlund (s) som förutom att han är ersättare i kommunstyrelsen även finns med i länstrafiken.
Det finns inte många fler kronor att lägga på busstrafiken, påstod han.
Samtidigt konstaterade han att statistiken var tydlig när det gällde vissa turer som blivit indragna. Till Tynderö fanns det vissa turer där mindre än en resande åkte under mätningen.
Det säger allt om hur stort problemet är för Tynderöborna, hävdade han.
Mot resonemanget protesterade omedelbart ett antal ungdomar och påstod med bestämdhet att statistiken var fel. Något som även Ingrid Hassel från kommun bekräftade. Statistiken grundade sig enbart på betalade passagerare. Vilket medförde att allt resande som ungdomar gjort inte fanns redovisat.
Det blev även något av pajkastning mellan honom och Staffan Sellen som krävde fler och bättre kollektivtrafik på bilismens bekostnad.
Hans krav är förståliga då han jobbar hos Busslink, påstod Björn Backlund.
Bland övriga politiker var tonen försiktigare och en vilja om att i någon form i arbetsgrupper försöka arbeta fram förändringar så att så många som möjligt av felen kan rättas till.
V kommer att jobba för att de som bor i Tynderö ska kunna bo kvar, hävdade Anita Hellstrand (c)
Bengt Nilsson (s) tackade för det stora engagemanget och konstaterade att många felaktigheter lyfts fram. Han hoppades att synpunkterna skulle vägas in när förändringar ska vidtas.
För att misstag har gjorts i den nya turlistan är alla i stort sett överens om

Mer läsning

Annons