Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingrid, 81, förlorade 14 000 kronor – här får hon tillbaka pengar efter insamling

Ingrid Höglunds Coop-kort blev stulet och länsat på pengar. När Coop sedan inte betalade tillbaka hela summan startades en insamling på facebook för att ersätta Ingrid. Under fredagen lämnades pengarna över.

Annons

En torsdag tidigare i somras handlade Ingrid Höglund på Lidl när någon stal hennes medlemskort för Coop. Några dagar senare såg hon att kortet var borta och att någon då tagit ut 14 000 kronor från det.

Läs mer: Ingrid från Timrå får inte ersättning från Coop efter kortstöld – nu har en insamling startats

Till en början erbjud Coop enbart hälften av summan tillbaka med motiveringen att Ingrid varit "grovt oaktsam" vid tillfället för stölden, men efter att Ingrid pratat med media fick hon hela summan tillbaka. Då hade redan en pengainsamling startat, av facebookgruppen KVP (kollegor på väg) och under fredagen lämnades dessa pengar över till Ingrid.

Ann-Marie Åhlander lämnar över de pengar, och en blomma, som facebookgruppen

Läs mer: Coop backar – Ingrid från Timrå får tillbaka sina stulna pengar

– Det var en kille i facebook-gruppen som tyckte att man inte gör så mot en äldre människa. Så vi startade en insamling för att ersätta det hon inte skulle få tillbaka. Nu fick hon ju hela summan tillbaka av Coop, så vi bestämde att ge hälften av det vi samlat in till Ingrid och andra hälften till barncancerfonden. De fick drygt 2500 vardera, säger Ann-Marie Åhlander, som startade facebookgruppen.

Läs mer: Efter kortstölden – Ingrid får pengar från Coop och insamling

Under fredagen lämnades alltså pengarna över till Ingrid som givetvis var väldigt tacksam.

– Jag känner att det är fantastisk att så många människor ställer upp och blir engagerade. Dessutom är det många Coop-anställda som swishat mig och det blev jag väldigt förvånad över, säger hon.

Ingrid Höglund

Hon har också uppmuntrade brev och telefonsamtal från okända människor.

– I dag fick jag ett rosa brev på posten. I brevet uttrycker de en stor sympati med mig, och önskar mig trevlig sommar och höst. Jag vet inte vilka de är. Sedan så ringde en okänd man och erbjöd mig 10 000 kronor, men jag bad honom skänka dem till ett välgörande ändamål istället, säger Ingrid Höglund.

Mer läsning