Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth Johansson vann i rätten – nu får han tillbaka sin hemtjänst: "Det är helt underbart"

Socialtjänsten i Timrå drog in Kenneth Johanssons stödinsatser. Han överklagade beslutet och nu har Förvaltningsrätten gett honom rätt. "Jag fick tillbaka hemtjänsten under torsdagen," säger han.

Annons

Vi har tidigare skrivit om Kenneth Johansson i Timrå som har svår epilepsi. Under en dag kan han få upp mot 50 anfall och han har tidigare fått insatser tolv timmar i veckan.

Läs också: Får nära 50 anfall per dag – nu drar kommunen in Kenneths hjälp

Under hösten förra året drog Socialtjänsten in hans hemtjänstinsatser. Beslutet överklagades och i tisdags fick han slutligen sitt besked.

– Vi vann i förvaltningsrätten. Det är helt underbart, säger han.

Under perioden har han haft punktinsatser. Då har någon kommit och tittat till honom några gånger under dagen. Han har även två hundar som hjälper honom i vardagen.

– Jag har slagit mig rätt mycket under den här tiden, säger han.

Läs också: Wilma är Kenneths trygghet

Kenneth Johansson får tillbaka sin indragna hemtjänst efter ett beslut i Förvaltningsrätten.

I början av juni hölls förhandlingarna i Förvaltningsrätten och när brevet med beslutet kom var Kenneth Johansson nervös.

– Jag läste långsamt och ville inte gå direkt till sista sidan med beslutet. Det var en klump i magen som lättade när jag såg att jag får tillbaka mina timmar med hemtjänst. Nu känns framtiden betydligt ljusare för mig, mina anhöriga och hundarna, säger han.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning