Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen medger brister i nya bussturlistan

/
  • Många fler vill ha anslutning av lokalbussarna till snabbussarna vid motorvägen i centrala Timrå.

Trafiksamordnare Ingrid Hassel, Timrå kommun, medger att det blev några missar i den nya turlistan som kritiserats från flera håll av resenärer. Det gör hon i ett svar till en kvinna som bor i Tallnäsområdet och som arbetspendlat till Sundsvall sedan 1983 och som nu är missnöjd med de nya förutsättningarna.

Annons
Kvinnan ställer en rad konkrets frågor till kommunens trafikansvariga.
Varför kan åkande från Sörberge inte byta till \"motorvägsbuss\" i Timrå centrum?
Varför byggde ni stora hållplatser och busskurer som inte används?
Varför river ni inte ner skyltar om hållplatser som inte längre existerar?
Kommer ni att sänka biljettpriset nu då all trafikservice blivit så dålig?
Hur rimmar det här med \"miljökommun\" när resandet med buss kommer att minska och fler åker bil?

Det måste fungera
Ingrid Hassel medger att det blivit en del missar i nya listan. När det gäller bussbyte i centrum så svarar hon att det måste fungera i höst. Det var ett krav vid planeringen inför upphandlingen av länstrafiken.
Några busskurer eller hållplatser som inte ska användas finns inte, men vissa är byggda för servicelinjen och den anropsstyrda trafiken, påpekar hon i svaret.
De hpllplatser som inte ska vara kvar ska heller inte ha några skyltar. En sådan bottagen hållplats finns i Sörberge, där den togs bort för att den inte kunde handikappanpassas.

Biljettpriset
Biljettpriset styr jag inte över men min erfarenhet är att det sällan sänks några priser, det som brukar inträffa är att det inte höjs utan kan ligga på samma nivå i flera år.
När det gäller miljötänkandet så är ett minskat resande med buss negativt för miljön.
Men det är inte heller bra miljötänkande att köra tomma bussar långa sträckor per dag. Det har funnits turer med tomma bussar där det handlat om många mil varje dag.
För de boende i Sörberge medger Ingrid Hassel brister i nya turlistan.
Sörberge är det område där jag själv tycker det blev missar. Det finns ett förslag till förändringar, förbättringar, som just nu undersöks om de kan införas redan den 22 augusti, eller så snart som möjligt därefter. Viktigaste förändringen är att ta tillbaka 611 genom Sörberge och t.ex. köra ut på motorvägen igen vid Värdshuset.
De flesta vill åka snabbussen men problemet är att hitta rätt körväg innan för många tycker att snabbussen blir för långsam. Det var en felbedömning av bland annat mig att fler skulle vara nöjda med att åka buss 609 till Sundsvall, med ger Ingrid Hassel i svaret till den missnöjda passageraren i Sörberge.

Mer läsning

Annons