Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmandspel fyllde hela kyrkan

Kvinnan stod i centrum under lördagens konfirmation i Timrå. Detta var något som en fullsatt kyrka kunde ta del av.

Annons
Årets konfirmandsredovisning pressenterades genom en teater som eleverna jobbat fram. Förberedelserna startade i vintras under lägret i fjällen. Där läste eleverna olika bibelstycken.
Sedan fick man rita och skriva ner historier. Det blev en mängd olika berättelser om kvinnor i bibeln som sedan vävts samman till två olika stycken som spelades upp i tio korta akter.
Prästen Anders Wickman var lite nervös inför redovisningen.
Vi har inte hunnit repetera tillräckligt mycket, sade han.
Det var dock ingen fara skulle det visa sig. Replikerna satt liksom koreografin. Föräldrar, kompisar och anhöriga verkade trivas bra under föreställningen där kamerablixtrarna förevigade avslutningen inför framtiden.
Det var så mycket folk i kyrkan att man tvingades uppmana samtliga att flytta sig lite närmare varandra för att alla skulle få sittplats.
Konfirmationsundervisningen i Timrå har under senare år haft ett uppsving. Under lördagen var det cirka 35 ungdomar som konfirmerade sig och de flesta var flickor.
Lennart Wickman ansåg att årets undervisning fungerat bra. Bland annat genom att eleverna fick göra egna tolkningar ur bibeln för att sätta ihop till en pjäs.
Genom att göra tolkningar ur bibeln har konfirmanderna lärt sig vad den står för. Det är ett av syftena med konfirmationen.

Mer läsning

Annons