Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnan hittad – efter att varit försvunnen i tolv timmar

Den autistiska kvinna som försvann från sin bostad utanför Söråker hittades vid 21.30-tiden, efter att ha varit försvunnen i tolv timmar. Det efter att polis, hundar och helikopter deltagit i sökandet tillsammans med Hemvärnet. Även Missing people var kontaktade.

Annons

Polisen gick vid 18-tiden ut med en efterlysning på en autistisk kvinna i 20-årsåldern. Kvinnan ska ha försvunnit från sitt hem utanför Söråker vid 10-tiden på fredagen.

En helikopter kallades in från Östersund och hemvärnet kallades till platsen för att hjälpa till med letandet. Polisen gick även ut med information om försvinnandet till taxibolag i närheten.

Enligt ST:s reporter på plats var polisbilar och polishelikopter på platsen och letade vid 19-tiden. Hemvärnet hade då inte kommit till platsen.

Varför gav sig kvinnan av?

– I nuläget vet vi inte varför kvinnan har lämnat hemmet, säger Kristina Lantto, polisens presstalesperson.

Enligt henne var polispatrullerna vid 19.30-tiden ute och gjorde ledstångssökning tillsammans med hundar för att leta på platser dit man som person naturligt kan gå.

Vid 20.45-tiden var hemvärnet på plats med ett antal folk och hundar. Enligt Kristina Lantto var då även Missing people kontaktade.

Efter att ha varit ute i nästan 12 timmar hittades kvinnan av hemvärnet vid 21.30-tiden. Hon befann sig då ute i terrängen på ett kalhygge.

Hur mår kvinnan?

– Hon var skakis , men vid gott mod när hon hittades. Hon är nu på väg hem till sin familj, säger Kristina Lantto, polisens presstalesperson.

Mer läsning