Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoherde hoppar av efter mindre än ett år i tjänst: "Längtade hem"

Det var mindre än ett år sedan hon klev på tjänsten som kyrkoherde i församlingen. Nu lämnar Nina Sandberg Olofsson sin tjänst och flyttar norrut igen.

Annons

Timrå församling sökte länge efter en ny kyrkoherde sedan Mattias Huss slutade sin tjänst i november 2015. Till slut så fann församlingen en lämplig ersättare och den första september i fjol började Nina Sandberg Olofsson sin tjänst som kyrkoherde i Timrå församling.

Läs mer: Kvinnlig kyrkoherde kliver in i kyrkan

Nina Sandberg Olofsson, lämnar Timrå församling efter mindre än ett år som kyrkoherde.

Ganska precis ett år efter det som Mattias Huss lämnade så togs Nina Sandberg Olofsson emot under en högmässa i Timrå kyrka.

Läs också: Ny kyrkoherde till Timrå församling

Timrå kyrka.

Nu har hon slutat och återigen står Timrå församling utan kyrkoherde. Nina Sandberg Olofsson förklarar att hon trivts jättebra i Timrå församling men ändå väljer att sluta.

– Livet har förändrats. Vi har gården kvar och vi längtade hem, säger Nina Sandberg Olofsson.

Läs även: Kyrkoherden vill börja om

Nu flyttar hon tillbaka till Vilhelmina i Norrbotten. Där stannade sonen kvar och där har också maken fått arbete. Arbetet som kyrkoherde är ett stort steg att ta och det är ett stort ansvar som bör tänkas över.

– Absolut! Man har alltid ett längre perspektiv och det är viktigt att man har kontinuitet och att man kan jobba med en plan för flera år. Men i bland tar livet nya svängar och då måste man följa med, säger Nina

Hon själv kommer att jobba som präst i Vilhelmina församling där hon har vikariat under sommaren.

Nina Sandberg Olofsson, förklarar att hon trivdes bra i Timrå men ändringar i livet fick henne att flytta.

Bo Hansson, präst i Timrå församling, kommer att vikariera som kyrkoherde under den närmaste tiden. Men hur det löser sig med tjänsten framöver kan han inte svara på.

– Det är kyrkorådets sak att besluta om det, säger han.

I församlingen är det naturligtvis oroligt och många frågar sig om vad som händer nu. Hur det blir med nya tillsättningar av kyrkoherdar i församlingen kommer man att ta en lång funderare över och den senaste kyrkoherden kommer man att sakna trots den korta tid hon var i tjänst.

– Det är jättetråkigt vi hade velat ha henne kvar, säger Bo Hansson.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons