Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larm om läckande lastbil i Timrå

Enligt ett larm till SOS vid 16.30-tiden på måndagen hade en 200-liters tank på en lastbil blivit sönderkörd på Södra Köpmangatan i Timrå. Den läckande vätskan ska sedan ha runnit ner i en dagvattenbrunn i ett bostadsområde.

Annons

Enligt ST:s reporter var två bilar från Räddningstjänsten på platsen och det var relativt lugnt. Det man från början trodde var 200 liter läckage visade sig vara 20 liter.

– Det är en bränsletank på en lastbil som sprungit läck efter att ha kört in i en sten. 20 liter diesel har runnit ner i en dagvattenbrunn, säger Magnus Rudberg, räddningsledare vid Räddningstjänsten Medelpad.

Räddningstjänsten har lagt ut absorberande ämnen i området och miljö- och hälsoskyddskontoret vid kommunen och Mittsverige vatten ska vara kontaktade.

– Diesel är inte så bra att få ner i vårat vattensystem. Vi försöker just nu hitta ett system för hur vi ska ta reda på det. Det ska inte vara någon risk för brand, säger Henrik Cedergren, inte befäl vid räddningstjänsten Medelpad vid 18-tiden på måndagskvällen.

Mer läsning