Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Åkerlund en fena bland surströmmingen – vann Oskarsgalans vandringspris

För tolfte året i rad firades Oskarsgalan på Tynderö hembygdsförening. Vandringspriset Årets fena gick till Lars Åkerlund för insatserna i den lokala fiberföreningen. "Jätteroligt att ens arbete blir uppmärksammat", säger han.

Annons

Sedan 2005 har Oskarsgalan varit ständigt återkommande på Tynderö hembygdsförening.

Utöver tillkännagivandet av Årets fena bjuds det även på surströmmingsfest och musikunderhållning. I år från Sundsvallsorkestern Club 64.

Sten Ekström, ordförande i Tynderö hembygdsförening.

– Det brukar vara olika artister som uppträder, men Club 64 har varit här de senaste åren. Mycket allsång – det är populärt i Sundsvall, säger Sten Ekström, långvarig ordförande i Tynderö hembygdsförening.

Läs mer: Tynderö firar sin egen Oscarsgala med surströmming

Det var hans föregångare på ordförandeposten som lade grunden till att Oskarsgalan blev till. Namnet kommer från surströmmingstillverkaren Oskars på Tynderö.

Han minns inte exakt när han tog över rodret, men gissar på för ungefär åtta år sedan. Under dessa år har vädret alltid varit bra nog att sitta utomhus – men inte i år. Med facit i hand sken solen upp lagom till klockan fyra, men då var det för sent.

– Vi är väldigt väderberoende. I dag är det cirka 120 gäster, men så var det ju ett osäkert väder. Rekordet är på 220 gäster, men det var för fyra-fem år sedan, säger Sten Ekström.

Det årliga vandringspriset Årets fena som tilldelas en person som gjort något förtjänstfullt för Tynderö under det gångna året gick 2016 till Lars Åkerlund.

Läs mer: Fibernätsbygget på Tynderö snart klart: "Nittio procent ska ha snabbt bredband 2020, men vem ska fixa det?"

Han har tidigare suttit i Tynderö hembygdsförenings styrelse och sköter nuförtiden deras hemsida, men belönades nu för sina insatser i den lokala fiberföreningen Tynderö byfiber. I motiveringen framhävdes att han genom sitt ideella engagemang lagt över 1 000 timmar.

– Jag var förvarnad och hitkommenderad, men det är jätteroligt att ens arbete blir uppmärksammat och att folk tycker att man gör en insats. Det är kul. Vi är fyra föreningar som samverkar för att få fiber i hela norra Timrå, säger Lars Åkerlund, projektledare i Tynderö byfiber.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Lars Åkerlund mottar vandringspriset Årets fena.

Mer läsning

Annons