Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många hittar till gårdsbutiken

/
  • Menyn och restaurangdelen har utökats på Timrå gårdsbutik och i och med det även besöksskaran.
  • Toaletten byggdes om och handikappanpassades.
  • Gårdsbutiken inrymmer dels presentshop, men även smådjurspensionat och en restaurangdel.
  • I oktober stod den nya utbyggnaden av restaurangköket klart.

De tog pengar ur egen ficka och satsade på ett nytt restaurangkök. Det gav resultat.
– Det är otroligt mycket mer folk som kommer, mellan 25 och 30 procent mer, säger Stefan Lögdqvist, som driver Timrå Gårdsbutik med sambon Lotta Källman.

Annons

När ST kommer förbi håller Lotta Källman på att beställa mer varor till butiken. Det har gått åt, de har fullt på smådjurspensionatet, många turister kommer och restauranggästerna blir allt fler. De har knappt hunnit med, berättar hon.

Paret har valt att satsa på matdelen av verksamheten som består av smådjurspensionat, presentbutik och en mat- och cafédel. De ordnar bland annat bröllop, begravningar, vinprovningar och satsar på hemlagad mat. I oktober blev det nya restaurangköket klart.

– Det blev för mycket matlagning helt enkelt, så vi var tvungen att utöka köket och i och med det så blev vi tvungna att bygga en handikappanpassad större toalett, säger Lotta Källman.

– Mat- och cafédelen har tredubblats sedan vi byggde ut, totala omsättning har ökat med 25 procent, säger Stefan Lögdqvist.

Läs också: Ny ägare driver gårdsbutik och djurpensionat

Läs också: Gårdsbutiken växer och förädlas

Sedan 2011 driver de gårdsbutiken tillsammans. Men det är inte bara ombyggnationen som har bidragit till uppsvinget. I mars vann de utmärkelsen "guldstegen" i kategorin bästa besöksnäring i Timrå. Guldstegen är ett samarbete mellan Timrå kommun och Företagarna Timrå.

– Det kändes jätteroligt, vi ser att folk hittat hit. Det har betytt jättemycket. Vi trodde inte att det var så stort, men nu har vi förstått att folk har koll på den här utmärkelsen, säger Lotta Källman.

Nu är det fjärde året de driver gårdsbutiken, men den första tiden tänkte de på vad de hade gett sig in i.

– Det var slitigt, men nu börjar folk komma för det vi har skapat och vi har lagt mer fokus på matbiten.

För att bygga ut restaurangdelen behövde de låna pengar, men enligt Lotta Källman så var det ingen bank som trodde på idén. De tog pengarna ur egen ficka i stället och satsade. Nu har de dessutom planer på att anställa fler i verksamheten.

– Det här med att söka folk har ju blivit aktuellt. Visst behöver vi folk, nu måste vi försöka få ihop lite slantar igen inför en nyanställning.

Mer läsning

Annons