Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskerad rånare slog till Torsboda

/
  • Den anställde handlade föredömligt berättar Hans Eriksson som driver Statoils bensinmack i Torsboda. Det är första gången unde nio år som något liknande hänt vid företaget.

Strax efter klockan nio i går morse rånades Statoils bensinmack i Torsboda av en maskerad man. Bytet blev växelkassan och en halv limpa cigaretter.

Annons
Tidpunkten, och att regnet samtidigt öste ned, gjorde att det inte var något folk i rörelse kring macken. Det var 20 minuter efter att den anställde hade öppnat butiken som den väl maskerade rånaren dök upp. Med ett förmål i handen krävde han att få kassan. Sedan ville han även ha cigaretter och fick då ett en halv limpa Prince.
Sedan sade den anställde till rånaren att nu får du gå. berättar Hans Eriksson som äger macken.
Rånaren försvann sedan ut ur butiken sprang bakom knuten vilket gjorde att inget flyktfordon kunde observeras. Den anställde larmade polisen som efter knappt tio minuter var på plats.
På butikens kamera finns bilder av rånarens som var ordenligt maskerad. Personen som stod i kassan som arbetat under många år arbetet i företaget har uppgett att det troligen inte är någon av de personer som brukar handla i butiken som utfört rånet. Varken röst eller andra kännetecken tyder på det.
Enligt Hans Eriksson gick allt lungt till under hela rånet. Inget våld eller dramatik utspelades och den anställde handlade enligt den utbildning och instruktioner de ska i sådan här besvärliga situationer.
Den anställde handlade föredömligt, berättar han.
Hans Eriksson har drivit macken i nio år. För honom var det första gången något liknande inträffat. Säkerheten har alltid varit viktigt och det är en av orsakerna till varför ett vaktbolag varje kväll möter upp vid stängningsdags.
Även de säkerhetsansvariga från Statoil som under dagen kom till Torsboda är nöjda med utgången där ungen blev skadad.
För Statoil vardet här 6 rånet i landet mot deras butiker i år. Det har därmed skett en klar minskning de senaste åren. Orsaken är förändrade rutiner med allt mindre kontanter i kassorna.
Orsaken till att säkerhetspersonal snabbt var på plats var främst att ta hand om personalen.
Personlaen är det värdefullaste vi har, säger Torbjörn Lensad säkerhetschef vid Statoil.

Mer läsning

Annons