Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mässan blev en succé

/
  • Alva och Anna Lindberg var två av besökarna på mässan. De passade på att få en pratstund med Annica Odelind, polisen.
  • Jenny Klefbom, psykolog, föreläste om anknytning och positivt samspel.
  • Britt-Louise Nyholm, Ulla Johansson Wallberg, Annica Welander, Carina Söderlund, Pernilla Eurenius och Susanne Wadell ingick i planeringsgruppen inför mässan.

Hundratals personer kom till Arenaskolan då Timrås första föräldramässa anordnades.
– Syftet är att besökarna ska bli stärkta i sin föräldraroll och samtidigt få inspiration, säger Ulla Johansson Wallberg som varit med i planeringsgruppen.

Annons

Timrå kommun arrangerar mässan i samarbete med Timrå församling, Bilda och Timråbo. Tidigare har man anordnat after work-föreläsningar på Inbetween riktat till föräldrar.

Nu ville man i stället samla olika aktörer och föreläsare under en och samma dag.

– Det är första gången vi provar det här i Timrå. Man har haft liknande koncept i andra städer, bland annat i Örnsköldsvik. Det känns jättespännande, säger Ulla Johansson Wallberg som arbetar vid elevhälsan.

Flera olika utställare fanns på plats, bland annat representanter för Polisen, föreningen Attention, Västernorrlands idrottsförbund, Räddningstjänsten och familjeresurscentrum. Först ut att föreläsa var Jenny Klefbom, psykolog med lång erfarenhet att arbeta med barn. Anknytning och positivt samspel var titeln på hennes föreläsning och evenemangssalen på Arenaskolan var mer än fullsatt. Efteråt fanns det också chans att ställa frågor mer enskilt. Jenny Klefbom pratade bland annat om att det är bra för barn att skapa starka band inte bara till sina föräldrar utan även till andra vuxna.

– Att ha kontakt med många människor skapar öppna, modiga och inte så ängsliga barn, menar hon.

Under eftermiddagen föreläste Fredrik Westin om sitt liv som pappa till en son med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Föreläste gjorde också Annica Odelind, informatör på Polisen och Lena Andersson från Västernorrlands idrottsförbund.

Anna Lindberg var en av besökarna på mässan. Hon har också gått på flera av föreläsningarna på Inbetween.

– Jag tycker att det här var ett bra initiativ. Det är många viktiga frågor som tas upp, säger hon.

Mer läsning

Annons