Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mid Nordic Cup viktig för hela kommunen: "Ett jätteuppsving för Timrå"

Nästan 300 fotbollslag ska delta i Mid Nordic Cup i Timrå i helgen. Förberedelserna har pågått sedan september och många Timråbor hjälper till för att det ska bli en så bra helg som möjligt. "Vi försöker bara jobba med lokala aktörer", säger Maria Edström, IFK Timrå.

Annons

IFK Timrå-medlemmarna Marie Edström, Marie Pettersson och Ulrika Shoja-Saffar är några av de som engagerat sig mest i cupen.

På torsdag drar Mid Nordic Cup i Timrå igång för 34:e året i rad och är nu större än någonsin.

– Det är 283 lag anmälda och 400 föräldrar och anhöriga som ska hjälpa till under cupen. Utan de skulle vi aldrig ro det här i land, säger Marie Edström från IFK Timrå som anordnar evenemanget.

Enligt Marie Edström räknar de med omkring 40 000 besökare under helgen. Hon berättar att samma lag brukar komma tillbaka år efter år, något de ser som en framgångsfaktor.

– Vi har gjort bra ifrån oss tidigare. Vi fokuserar på att hålla en hög kvalité och ha en personlig service. Det är inte bara en cup, det är ett evenemang, säger hon.

IFK Timrå-medlemmarna Marie Edström, Marie Pettersson och Ulrika Shoja-Saffar är tre av de som engagerat sig mest i Mid Nordic Cup och berättar att den betyder mycket för både föreningen och kommunen.

– Det sätter IFK Timrå på kartan i fotbollssverige och det är ett jätteuppsving för Timrå kommun. Det är viktigt för besöksnäringen. Affärer, mackar och turistmål brukar se en tydlig ökning av kunder under den här helgen, säger Marie Edström.

Matcherna kommer bland annat spelas på Grytan.

För att bidra till Timrås näringsliv försöker föreningen endast jobba med lokala aktörer under cupen.

– Det gäller allt från tält och bajamajor till cup-bussar. Det här evemanget är betydligt större än vad många tror – det är mer än bara fotboll, säger Marie Edström.

Vinsten från Mid Nordic Cup går direkt tillbaka till lagen i föreningen, vilket är en förutsättning för att hålla klubben levande.

– Vi har en stor ungdomsverksamhet och vill hålla en låg medlemsavgift så att alla kan vara med, cupen gör det möjligt, säger Marie Edström.

Mer läsning

Annons