Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörker och dålig belysning på förskolan får oroliga föräldrar att agera

Utebelysningen på Älvstrandens förskola har varit dålig i flera år. Men ingen ljusning på problemet har uppdagats – trots påtryckningar från flera håll. Nu går föräldrarna samman och försöker få politikerna att lyssna till deras förslag.

Annons

Under flera år har skolrådet på Älvstrandens förskola tillsammans med personalen försökt få till en bättre belysning. Men hittills har kampen om ljus varit något som slutat i mörker.

– Vi bad rektorn tala med kultur- och teknikförvaltningen om problemen. Men de fick svaret att är det dålig belysning så ska ni hålla barnen inne, säger Rolf Johnny Dale, som sitter med i skolrådet på Älvstrandens förskola.

Läs också: Träd blåste ned på förskola i Timrå: "Vi ska se över området"

Utebelysningen på Älvstrandens förskola orsakar proteststorm.

På förskolan är både personal och föräldrar oroliga över den dåliga belysningen. Under årets mörka period så är man rädd för att det ska hända tråkiga saker när barn och personal är ute på förskolans gård.

– Vi har en jättefin utemiljö men den går inte att utnyttja och ett barn kan lätt försvinna mellan träden , säger Kristin Åmansson som är en av föräldrarna med barn på förskolan.

Läs även: Barnen fick utflykten saboterad

Kristin Åmansson och Rolf Johnny Dale är med i skolrådet på Älvstrandens förskola.

Därför har skolrådet satt upp lappar på de olika avdelningarna och där har föräldrar kunnat skriva under om sitt missnöje med belysningen. Och uppslutningen har varit jättestor. Hela 117 föräldrar har skrivit under på att utebelysningen måste bytas ut.

– Det var verkligen många som visade sitt stöd och skickade med listorna till kommunfullmäktige för att visa det, konstaterar Rolf Johnny Dale.

Läs mer: Röda laxen fick ett rött politikerbesök

Kristin Åmansson med dottern Felicia och Rolf Johnny Dale med dottern Liv på Älvstrandens förskolas uteområde där de menar att belysningen är bristfällig.

Nu har skolrådet författat ett medborgarförslag som man skickat in till kommunfullmäktige i Timrå. I den föreslår man att kommunen skyndsamt byter utebelysningen på förskolan till en mer effektivare och miljövänligare LED-belysning. "Detta skulle leda till en miljö och trygghetsvinst, då det handlar om barnens trygghet och personalens arbetsmiljö., skriver skolrådet i medborgarförslaget.

Föräldrarna på Älvstrandens förskola hoppas nu på att medborgarförslaget ger resultat och att politikerna i fullmäktige agerar.

– Nu hoppas vi att hjulen börjar rulla och att de gör någonting åt belysningen, säger Rolf Johnny Dale.

Mer läsning

Annons