Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du hämta en påse att fylla med sommarböcker på biblioteket

För första gången går det att hämta en sommarbokpåse på Timrå bibliotek. Alla barn som lånar böcker i påsen bjuds också på en avslutningsfest och är då med i en utlottning.

Annons

Under måndagen var det första dagen som barn mellan 8 och 12 år kunde låna böcker på biblioteket med en sommarbokpåse. Konceptet har funnits under tre år i hela landet men det är första gången som Timrå kommun är med.

– Vi vill att barnen ska komma hit och låna böcker under sommarlovet och därför deltar vi, säger Charlotte Andersson, barn- och ungdomsbibliotekarie på Timrå bibliotek.

Läs också: Elever från Böle skola prisade i sagotävling: "Fantastiska berättelser"

Bokpåse till barnen under sommaren 2016 från Timrå bibliotek.

I påsen får barnen lite småsaker och en inbjudan till fest. Den speciella påsen kan de använda för att bära hem sina låneböcker. Under sommaren får barnen också ha sina låneböcker under hela sex veckor.

– Den lånetiden gäller även för vuxenbäcker och ljudböcker under hela sommaren, säger Charlotte Andersson.

I slutet av sommaren kommer man även att ordna med en liten avslutningsfest för de yngsta boklånarna. Där får alla vara med det spelar ingen roll hur många böcker man läst eller lånat under perioden.

– Det blir en avslutningsfest i augusti och då kan barnen vara med och berätta om böckerna de lånat. Sedan har vi även en liten tävling där vi lottar ut priser, säger Charlotte Andersson.

Sommarbokpåsen finns även på Söråkers bibliotek.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons