Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu öppnar kaféet på Skeppshamn igen – entreprenör tar över

Många har efterlyst Skeppshamns kafé ute på Åstön. Nu har kommunen hittat en entreprenör och kaféet öppnar igen – i ny regi. "Vi startar på fredag", säger Patrik Wreeby, som står för verksamheten tillsammans med sambo och son.

Annons

Det har varit många turer kring Skeppshamns kafé. Länge såg det ut som att det inte skulle bli någon verksamhet i sommar och många har efterlyst kaféet och undrat vad som händer.

– Vi tyckte att det vore jättesynd om det inte skulle bli något där ute i sommar. Åstön är en pärla. Den som har haft arrendet för hela området ville inte driva kaféet och vi har sent omsiders letat efter en lösning, säger Linda Leiderud, turismutvecklingsansvarig på Timrå kommun.

Hon började jaga runt bland kommunens entreprenörer för några veckor sedan. Efter snabba ryck kommer det starta upp på fredag i ny regi.

– Med lite vilja går det, säger Linda Leiderud.

Läs också: Slutet på populär camping kan bomma vägen till Skeppshamn

För två veckor sedan tog hon kontakt med Patrik Wreeby, som bland annat driver privata vårdcentraler, och frågade om han kunde tänka sig att driva verksamheten på Skeppshamn.

Läs också: Domen om campingen i Skeppshamn har fallit

– Vi tänkte på det under en timme och sedan hade vi bestämt oss för att köra. Min son som är 19 år var sugen på att driva verksamheten, säger han.

Den tidigare arrendatorn hade ett kontrakt på sju år för hela området och kommunen fick då ta över kafét från honom och köpte inventarierna som fanns .

– Nästa år vill vi ta ett helhetsgrepp om hela området men i år var målet att i alla fall kunna få igång kafét. Det är en välbesökt plats och många vill kunna ta en kopp kaffe eller en glass där ute, säger Linda Leiderud.

Det blir alltså en ung entreprenör som kommer att stå i kaféet och sälja godsaker till besökande och turister. Kaféet kommer också bli en av kommunens turistsatteliter.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Nu öppnar kaféet ute på Skeppshamn igen i ny regi.

Mer läsning