Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny gymnasieskola öppnar i gamla Hälsohuset i Timrå

Platsbrist i gymnasieskolan gör att Timrå kommun hyr nya lokaler. Det är i det gamla Hälsohuset som en ny skola ska öppna och bygget är i full gång.
– Det ska vara klart till årsskiftet, säger Jonas Olert.

Annons

För ganska precis ett år sedan tog Söråkersbon Jonas Olert över gamla Hälsohuset i Timrå. Planerna för det gamla träningshuset var många och först in var Star gym.

Läs även: Klart med första hyresgästen i Hälsohuset

Hela Hälsohuset med lokaler på cirka 1500 kvadratmeter kommer att bli gymnasiskola.

De blev inte långvariga i huset eftersom de var tvungna att flytta för att ge plats åt Timrå kommuns nya gymnasieskola.

– Vi behövde hela fastigheten till gymnasieskolan så de flyttade in i samma hus som polishuset på Köpmangatan i somras, förklarar Jonas Olert som via sitt fastighetsbolag äger Hälsohuset.

Nu har Timrå kommun ingått ett avtal med Olert och i lokalerna kommer det att bli en gymnasieskola. Kontraktet skrevs på i våras och till årsskiftet så räknar man med att kunna flytta in i lokalerna.

– Det har kommit så många nyanlända så vi måste ha fler lokaler, Ann-Christin Isaksson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

I nuläget så undervisas de nyanlända eleverna i Vivsta skola men de lokalerna kommer inte att kunna användas så länge till. För det området finns det flera olika planer och i första hand så kan den gamla skolan bli temporära bostäder till hantverkarna som ska arbeta på jätteprojektet vid Östrandsfabriken.

Bygget av den nya gymnasiskolan pågår för full och allt beräknas vara klart till årskiftet.

Det gamla Hälsohuset byggs nu om för att passa till skollokaler och det är den lokala byggfirman Bekab som utför arbetet. Sammanlagt kostar ombyggnaden cirka 15 miljoner kronor. Jonas Olert har även planer för det cirka 25000 kvadratmeter stora området vid Hälsohuset.

– Det ska också göras i ordning med hur det kommer att bli är inte riktigt klart ännu, säger Jonas Olert.

Timrå kommun har tecknat ett långvarigt avtal med Jonas Olerts fastighetsbolag när det gäller hyran av lokalerna.

– Vi har skrivit kontrakt på tio år och det böjar gälla från den 1 januari nästa år, säger Ronnie Söderlund, chef på kultur- och teknikförvaltningen.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST Timrå på Facebook.

Mer läsning

Annons