Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt koncept för charkbutiken i Laggarberg: "Har fungerat klockrent"

Efter att ha drivit Örjans kött och chark i Laggarberg i 16 år satsar nu Örjan Nilsson på ett nytt koncept. Numera får kunderna beställa sina varor via hemsidan eller telefon.

Annons

Örjans kött och chark i Laggarberg fungerar inte längre som en vanlig butik.

Det var vid årsskiftet som butiken genomförde förändringen.

– Det har fungerat klockrent. Jag har gjort det här för att kunna beräkna åtgången på varuflödet bättre. Det är ju speciellt att jobba med färskvaror, säger han.

Tidigare hade butiken öppet två dagar i veckan. Nu har de öppet sista torsdagen och fredagen i månaden och istället får kunderna beställa varor via hemsidan eller telefon.

Örjan Nilsson tar emot beställningar fram till klockan 16.00 på onsdagen och sen är butiken öppen i slutet av veckan för kunderna att hämta varorna.

– På det här viset vet jag exakt hur mycket kött det kommer gå åt. Det är ett sätt att driva butiken vidare och det har underlättat arbetet, säger Örjan Nilsson.

De flesta kunderna är positiva till förändringen och en fördel med det nya systemet är att det inte blir några besvikna miner bland kunderna om varan de tänkt köpa är slut.

– Träffsäkerheten är större eftersom man beställer i förväg. Det fungerar som en matkasse bortsett från att man får hämta varorna här.

Det nya systemet har även underlättat för Örjan Nilsson själv som har gått från att jobba omkring 70 timmar i veckan till att nu ha en arbetsvecka på 50-timmar.

– Jag har fått det lite lugnare, jag jobbade kopiöst mycket tidigare, säger han.

Mer läsning

Annons