Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt terränglopp för löpare i Lögdö vildmark

/
  • Niklas Sundberg jobbar på SCA och ansvarar för Lögdö Wild. I juli har ett nytt terränglopp premiär i området.

Den 23 juli har ett nytt terränglopp premiär i Lögdö vildmark.
– Man kommer att bli blöt om fötterna men någon överlevnadsdräkt kommer inte att behövas, säger Niklas Sundberg på SCA som arrangerar loppet.

Annons

Det nya loppet, där deltagarna springer genom Rigåsens och Fageråsens naturreservat, arrangeras av SCA tillsammans med Äventyrslogar i Ljustorp.

– När vi startade upp Lögdö Vildmark, eller Lögdö Wild som vi kallar det nu, var tanken att vi skulle ordna friluftsaktiviteter. Grunden här är ju fiske men många på SCA är intresserade av löpning så direkt när vi tog över vid årsskiftet började planerna på ett lopp att ta form.

Tidigare arrenderades Lögdö vildmark ut men sedan årsskiftet är det SCA som själva sköter fisket och de stugor som finns i området. Löpartävlingen är en del i en nysatsning där det också finns planer på fisketävlingar och nattliga skidlopp i ljuset av eldar.

Loppet i juli som man kallar Lögdö Cross Country kommer att ha två sträckor där löparna kan välja att antingen springa sex eller tolv kilometer. Tiokilometersbanan bjuder på lite tuffare utmaningar med lite löpning på grusväg. Båda banorna kommer delvis att gå över myrmark.

– Den längre banan blir ganska tuff, det är en kortare sträcka som går på väg men efter det blir det lite tuffare med löpning på myr. Det är egentligen inga jobbiga stigningar men i stället är det myrmark som blir lite jobbigare att springa på.

Banorna är lagda för att passa motionärer och Niklas Sundberg har varit ute och provsprungit banan vid flera tillfällen och han tror att deltagarna i loppet kommer att få en fin naturupplevelse på vägen.

– Vi räknar med ungefär 200 startande totalt. Blir det mer än så kan det bli lite trångt längs stigarna. Men banan är otroligt fin, den går genom två naturreservat och det är väldigt vackert, säger han.

Mer läsning

Annons