Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oinbjudna gäs(s)ter i Fagervik

/

De vitkindade gässen flockas på Fagerstranden, men några välkomna besökare är det inte tal om. Fåglarnas spillning ställer till det för fotbollslagen som vill nyttja planen.
– De släpper en lort var sjätte-sjunde minut. Du kan ju tänka dig hur mycket det blir, säger Börje Öberg.

Annons

Fotbollsmålen på Fagerstranden står övergivna. Ingen vill spela fotboll på platsen längre eftersom gräsmattan är fylld av fågelspillning.

– Vi höll till där förra året och hade hoppats på att kunna vara där även i år, men det är värre i år så nu får vi vara i Bergeforsen, säger Per Sundholm som är en av tränarna för IFK Timrås lag P07.

Marie Edström jobbar på IFK Timrås kansli och har koll på klubbens träningstider, ett pussel som blir svårare att lägga när man inte kan vara i Fagervik.

– Vi har många lag som skulle vilja vara där men det går inte, det är skit överallt. Det är synd på en sådan fin miljö som skulle kunna användas till så mycket, säger hon.

Från kommunens håll har man i flera år försökt hitta en lösning för att få bort de vitkindade gässen, men än så länge utan framgång.

– Vi funderar hela tiden på hur man skulle kunna göra, men har inte fått in något tips som skulle kunna fungera. Några år har vi fått lov till en viss avskjutning, men 20 stycken färre gör ju inte så stor skillnad när de är så många, säger Börje Öberg som är arbetsledare vid park och anläggning på Timrå kommun.

Under sommaren hålls två stora arrangemang på platsen, konserten Folkan Waterfront och Mid Nordic Cup i fotboll.

– Då får vi jobba mycket inför arrangemangen, samla upp skiten och försöka hålla fåglarna borta, säger Börje Öberg.

Mer läsning

Annons