Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordinerades nykterhet – mordhotade doktorn

När läkaren ordinerade mindre sprit i stället för sjukskrivning blev Fagerviksbon förbannad. Dagen efter ringde han i fyllan och mordhotade doktorn.

Annons
Nu åtalas den 59-åringe Fagerviksbon för olaga hot, och läkaren säger att han känt rädsla efter hotelserna.
Fagerviksbon har erkänt hotelserna, och det lär inte heller annars bli några problem med bevisningenhotelserna finns nämligen inspelade på band.
I maj hade 59-åringen besökt doktorn på Timrå vårdcentral för att få sin sjukskrivning förlängd. Men doktorn tyckte att han i stället borde minska sitt alkoholintag och ändra kostvanor. Han gav 60-åringen en lapp med riktlinjer, som innehöll en Bellmandikt om sambandet mellan gikt och brännvin. Detta gjorde 60-åringen rasande.
Dagen efter ringde han, och var enligt läkaren rejält på fyllan. Han visste att läkaren bandade samtalet. Ändå uppgav han sitt personnummer och började sedan hota.
Visa dig inte utanför min dörr. Då slår jag ihjäl dig, ska han ha sagt. Han kallade även doktorn \"jävla vintrampare\" med hänvisning till dennes ursprung i ett medelhavsland.
Fagerviksbon säger att han står för hoten eftersom han anser att läkaren inte sköter sitt jobb, men menar att han aldrig haft för avsikt att sätta dem i verket.

Mer läsning

Annons