Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt många stölder i Timrå

/
  • Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid Polisen i Timrå tror att många av inbrotten hör ihop.
  • Ovanligt många inbrott och stölder har skett i Timråområdet enligt polisen den senaste månaden.

Den senaste månaden har ett 30-tal inbrott och stölder skett i Timråområdet. Fler än normalt, enligt polisen.

Annons

– Jag tycker att det är ovanligt mycket stölder på sista månaden. Vi ser ett visst samband med stölder som begås i offentliga lokaler, förskolor och skolor eller företagslokaler, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid Polisen i Timrå.

Läs också: Smög omkring på företag-fångades av övervakningskamera

Sambandet handlar om på det sätt som inbrotten och stölderna har begåtts. Fönster har krossats, sedan har datorer, mobiler och andra värdesaker stulits.

Bland annat utsattes Centrumhuset på Skogsvägen för inbrott den 27 juni. Där krossades en ruta, oklart vad som stulits. På Mariedals förskola bröts en dörr upp och värdesaker stals.

Förutom inbrott i offentliga lokaler eller privatbostäder har dessutom flera parkerade bilar fått rutorna krossade och bland annat väskor har blivit tjuvarnas byte.

I söndags drabbades besökare på Berglunda kyrkogård när de såg till en grav. En mobiltelefon stals efter att en bilruta slagits sönder. Även vid Vivstavarvs kapell krossades en bilruta och en väska med kontanter, bank- och id-kort stals.

Efter förra helgen hade minst fem inbrott begåtts. Patrik Sundlöf bedömer att minst 12 ärenden i Timråområdet definitivt hör ihop. Han tror att en del av brotten går att klara upp.

– Det finns flera spår i flera av ärendena finns det dessutom observationer. I åtminstone vissa av fallen tycker jag att utredningsläget är gott, säger Patrik Sundlöf.

Läs också: Datorer stals vid inbrott

Mer läsning

Annons