Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personliga assistenter ska ha lurat svårt funktionsnedsatt man på miljonbelopp

Två kvinnor som varit personliga assistenter åt en svårt funktionsnedsatt man ska ha lurat honom på miljonbelopp. Mellan 2013 och 2017 ska de ha lurat mannen på pengar och prylar till ett värde av 1 500 000 kronor.

Annons
Foto: TT

Den ena kvinnan ska, tillsammans med sin sambo, ha fått mannen att överföra nästan en miljon kronor till hennes konto. De ska även ha fått mannen att köpa en åkgräsklippare, en personbil och en traktor till ett sammanlagt värde av nästan 300 000 kronor till dem.

Enligt åklagaren har paret, som är i 35-årsåldern, vilselett mannen genom att de fått honom att tro att de hade förmåga och avsikt att betala tillbaka pengarna.

Nu åtalas kvinnan för grovt ocker och grovt tagande av muta. Hennes sambo åtalas för medhjälp till grovt ocker och medhjälp till grovt tagande av muta.

Även en annan kvinna som varit personlig assisten hos samme man ska under 2016 och 2017 ha fått mannen att föra över pengar till hennes bankkonto. Detta ska ha skett vid 22 tillfällen och totalt ska mannen ha fört över 200 000 kronor.

Kvinnan, som är i 55-årsåldern, åtalas nu för bedrägeri. Hon erkänner brott.

Den kvinnan ska även ha försökt sälja kläder och prylar som tillhörde en annan man som hon varit personlig assistent åt. Därför åtalas hon även för försök till bedrägeri.

Mer läsning

Annons