Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilotstrejk på SAS – Midlanda påverkas

Strejken bland 400 SAS-piloter har brutit ut. Under lördagen har SAS ställt in 150 flygningar på grund av strejken och totalt 19 000 passagerare berörs,

Annons

TV-kilppet: Resenärer på Midlanda kritiska till bristfällig information.

Förhandlingarna pågick in i det sista uppger TT. Men till slut meddelade Svensk Pilotförening att de löst ut sitt varsel. "SPF beklagar djupt att passagerarna nu drabbas", säger Peter Larsson, ordförande i SAS-sektionen i SPF till TT.

Flyget som skulle avgått klockan 19 från Midlanda till Arlanda ställdes in på grund av strejken. Även flyget från Arlanda till Midlanda klockan 18.35 blev inställt. Strejken gäller 400 SAS-piloter som har sin bas på Arlanda.

– Vi har inte kunnat komma överens i förhandlingarna och det handlar om att Pilotföreningen har ställt krav som vi inte har kunnat möta, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör vid SAS till TT.

Även under lördagen har SAS ställt in 150 flygningar på grund av strejken med totalt 19 000 berörda passagerare, uppger SAS presschef Fredrik Henriksson till TT på fredagskvällen.Det är främst inrikesflygningar i Sverige men även vissa flighter mellan Sverige och Skandinavien och övriga Europa som ställs in.– Alla passagerare som har inställda flighter får sms och information nu, säger Fredrik Henriksson.– Alla medarbetare gör allt de kan för att ta hand om de passagerare som drabbas, tillägger han.Än så länge har SAS inte fattat några beslut angående söndagens flygningar.

Swedavia satte under fredagen in extra personal på de tio flygplatser som de driver i landet, för att kunna hjälpa resenärer.

Mer läsning