Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen flyttar in i Timrå kommunhus: "Känns väldigt bra"

Beslutet om att lägga ner polisstationen i Timrå togs i vintras. Sedan dess har man letat lokaler för de två områdespoliser som kommer att tjänstgöra i kommunen. Nu har de lokalerna hittats.

Annons

Jakten är över. Nu har Polisen tillsammans med representanter för Timrå kommun hittat en plats för de två poliser som ska tjänstgöra i kommunen. Det nya poliskontoret kommer att ligga i kommunhuset och alla är nöjda med placeringen.

– Vi har tittat på lokalerna och de känns väldigt bra, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef Medelpad.

Josef Wiklund under en av informationsträffarna som Polisen haft i Timrå kommunfullmäktige.

Läs mer: ST avslöjar: Polisstationen i Timrå läggs ner

Ewa Lindstrand (S) kommunalråd har hela tiden varit nöjd med de planerna som Polisen haft för Timrå efter det att det blev klart att polisstationen ska läggas ned. Men Lindstrand vill samtidigt att det slås fast att de poliser som placeras i kommunen också kommer att verka där.

– De ska ägna sina arbetsuppgifter åt det som händer i Timrå kommun varje vardag och inte ryckas i väg på andra akuta saker. Sedan kan det så klart hända stora katastrofer eller liknande men det är viktigt att de får titeln områdespoliser, säger Ewa Lindstrand.

Läs också: Kommunalrådet om att polisstationen försvinner: "Tryggheten sitter inte i fastigheten"

Lokalpolisområdeschef Josef Wiklund och kommunalråd Ewa Lindstrand (S) under den presskonferens som hölls i början av februari gällande nedläggningen av polisstationen i Timrå.

Timrå kommun har också gjort en skrivelse till Polisen om lagens väktares närvaro i området. Det skedde efter den trygghetsundersökning som visade på att många Timråbor känner sig otrygga.

– Vi tycker att det behövs en förstärkning men sedan hur man gör den förstärkningen är en senare fråga. Det får vi ha en diskussion om längre fram, menar Ewa Lindstrand.

Läs även: Timrå kommun ber om fler poliser i yttre tjänst

I den nya polisorganisationen finns det ett begrepp som är just områdespoliser. Josef Wiklund väntar just nu på att få klartecken att titulera de poliser som kommer att tjänstgöra i Timrå områdespoliser. Men oavsett vilket så menar han att tjänsterna ska vikas för kommunen.

– Oavsett om de kommer att kallas områdespoliser eller inte så kommer de att i vilket fall som helst vara poliser som får jobba med att vara i Timrå. Det är det som är det viktiga, förklarar Josef Wiklund.

Rekryteringen kommer att starta innan sommaren och den första oktober räknar man med att Timrås nya poliser ska tas i tjänst. Den gamla polissationen kommer att hållas stängd under sommaren för att öppnas i slutet av augusti. Sedan hålls den öppen och stängs för gott i början av oktober när polisen flyttar in i kommunhuset.

Hit till Timrå kommunhus kommer Polisen att flytta in.

Mer läsning

Annons