Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen svarar på Timrå kommuns krav efter trygghetsundersökningen

Timrå kommun önskade fler poliser i yttre tjänst. Nu svarar Polisen på skrivelsen som kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (S) står bakom.

Annons

Det var i förra veckan som Timrå kommun skickade en skrivelse till Polisen. Det skedde efter den nationella trygghetsundersökning som genomförts. Resultatet visade på att många Timråborna är otrygga och det beror enligt skrivelsen på att det finns för få poliser i yttre tjänst i Timrå kommun.

Läs mer: Timrå kommun ber om fler poliser i yttre tjänst

Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef, under ett möte i kommunfullmäktige.

Svaren i undersökningen visar enligt Lindstrand på att det behövs fler poliser i Timrå. Nu har regionpolischef Klas Johansson och lokalpolisområdeschef Josef Wiklund svarat på skrivelsen från Timrå kommun. I sitt brev förklarar duon att den förändring som ska ske i Timrå kommun kommer att göra skillnad inom de områden som trygghetsundersökningen visar brister på.

Läs också: Polisen flyttar in i Timrå kommunhus: "Känns väldigt bra"

Det handlar främst om de två poliser som kommer att tjänstgöra i kommunen. Eftersom de blir stationerade i Timrå så kommer de också att verka där oavsett om de kallas områdespoliser eller inte.

Läs även: ST avslöjar: Polisstationen i Timrå läggs ner

Polisen skriver också att man ser fram emot samarbetet med Timrå kommun under förändringsarbetet. Rekryteringen av poliser till tjänsterna börjar innan sommaren och till hösten ska börja sin tjänst med ett poliskontor i Timrå kommunhus.

Mer läsning

Annons