Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder skottet i Timrå: "Extremt beklagligt och mycket olyckligt"

Polispatrullen upptäckte ett svårt skadat rådjur i Timrå centrum. Det var därför det olyckliga skottet avlossades.

Annons

Läs också: Polisens skott krossade ettårings sovrumsfönster – mamman: "Leo gallskrek och var livrädd"

Polisen kommer att utreda vad som skett under natten till tisdagen i Timrå. Det var när polispatrullen skulle skjuta ett svårt skadat rådjur som kulan krossade fönsterrutan. Om det gjorts något fel vid händelsen ska nu utredas.

– Polisens kriminaltekniker har varit på plats för att samla ihop det material som finns, säger Börje Öhman, presstalesman vid polisens regionsledningscentral i Umeå.

Polisens skott krossade fönstret.

Det man från polisens sida kan säga nu är att det förmodligen är en rikoschett som gått in i familjens sovrumsruta. Men saken ska utredas och nu har ärendet lämnats vidare.

– Vi kommer i dag att lämna över det här till särskilda utredningar som får utreda om poliserna gjort något fel eller varit vårdslösa, säger Börje Öhman.

Läs också: Polisen svarar på Timrå kommuns krav efter trygghetsundersökningen

I nuläget vill man från polisens sida inte säga någonting om patrullen gjort rätt eller inte. Och om det kan bli disciplinära åtgärder vill man heller inte gå på.

– Det finns hela skalan från tjänstefel ner till varning. Man får göra en bedömning av helheten när ärendet är klart och det gör inte vi utan det är en särskild åklagare som gör det, säger Öhman.

Börje Öhman.

När det gäller vem som ska fönstret så vill polisen vänta tills skuldfrågan är utredd. Men Börje Öhman lovar att om polisens kula krossat fönstret så kommer man att ersätta det.

När det gäller polispatrullens sätt att skjuta i tätbebyggt område så har polisen ansvar för de man gör och det sträcker sig naturligtvis även över sättet att använda vapen.

– Är det så att det här är orsakat av polisens avlivning så är det extremt beklagligt och mycket olyckligt, säger Börje Öhman.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons